Dato

Vinteren er her!

Vinteren er her! Dersom snøen ikke allerede har lagt seg, bruk litt tid til å samle dekorasjonsmatriale til hyggelig vinterpynt. Kanskje på tide med noe nytt ved inngangsparti eller til advents og julepynt inne? Mose, krokete grener, kongler, nyper, frøkapsler, tyttebærlyng og blåbærris – litt ståltråd og kanskje en limpistol? Noen kreative timer og du har personlig pynt til hjemmet, eller flotte gaver å gi bort. Dette er en hyggelig aktivitet å gjøre sammen med familien eller venner.

Har du husket dette?

Satt ned støttepinner og bundet grener inntill der det er fare for brekasje på grunn av mye snø / brøyting? Dersom det har vært lite nedbør, gitt alle dine vintergrønne vekster en god gjennomvanning så de får trukket opp godt med fuktighet før vinteren? Hyppet jord opp rundt rosebuskene dine -gjerne  toppet med kugjødselkompost? Da ligger det til rette for god vekst fra våren av. Beskjæring av roser utføres helst om våren de fleste steder. Sarte vekster kan gjøre seg god nytte av en ekstra dyne av barkvister. Satt ned stolper til fuglehus / fuglematere før bakken teler? Husk at om du begynner å legge ut mat til småfuglene så bør du være innstilt på å følge opp gjennom hele vinteren. Mange busker og trær i hagen inneholder frø som fuglene gjerne spiser. Sørg for å planlegge en variert beplantning, småfuglene våre har forskjellig behov og ønsker i ‘matveien’!

Hageplanlegging i fokus!

Tenker du at hagen din trenger en oppdatering? Etter en lang sommer og høst har vi friskt i minne hva vi er fornøyde med i hagen og hva vi savner eller ønsker å forandre på. Skriv det ned og ha det som utgangspunkt for videre planer. Noen ganger er det enklere å se konturer og linjer når løvet har falt av trær og busker. Ta gjerne bilder, og lag enkle skisser over områdene. Har du en ønskelise med busker og trær det er vanskelig å få tak i? Ta kontakt med hagesenteret nå, kanskje det kan bestilles spesielt til deg. Det er nå vi gjør ferdig våre bestillinger for neste sesong.                2012-nov 023

Ta turen til et vinteråpent hagesenter og få inspirasjon fram mot advent og jul!

 

 

 

Andre
artikler