Dato

Vinter i hagen

Vinteren legger sitt hvite teppe over det meste av landet. Noen steder i god tid før jul- og fram til påsketider. Andre steder kanskje bare i korte perioder. De fleste har erfart at de mørkeste vinterukene går fort, og rett som det er, så er det  februar og vi begynner å kjenne at det er kraft i solens stråler. De aller fleste vekstene er fornøyde med å få et snødekke over seg. Særlig vintergrønne vekster klarer seg bedre når de er beskyttet mot kald, uttørkende vind. For å motvirke snøbrekk, rist tung snø av greiner. Ta gjerne en tur med spaden etter store snøfall. Spa snø inn under og rundt planter du vil beskytte.

 

Ny såtid: For alle dere som liker å lage planter selv, tenk over hvilke frø som må kjøpes inn god tid før du må starte med forkultivering.. Det er hyggelig med rikelig egenproduserte sommerblomster, krydderurter og stauder. Det er koselig å ta med en ‘grønn’ vertinnegave eller å dele småplanter med venner og familie. Gå på frøjakt, se hva nytt og spennende du finner for kommende vekstsesong – i tillegg til ditt  faste utvalg.

Ny som hageeier? Hygg deg med hageblad og bøker gjennom vinteren. Hageselskapet kan være et sted å starte for de som skal i gang med sin første hage. Et medlemskap her inkluderer 10 hageblad i løpet av året, sprekkfulle av kunskap og inspirasjon. Det finnes lokallag over det meste av landet, med møter åpne for alle. Mer info finnes på www.hageselskapet.no. De lokale hagelagene har gjerne stor kunnskap om planter som trives i ditt området.

Ikke alle Gartnerringens medlemsbedrifter har åpent om vinteren. Det betyr ikke at det er fullstendig vinterdvale. Det foregår en hektisk aktivitet med forberedelser til en travel vår.

Bruk vinteren til å forberede vår og sommer!

 

 

Andre
artikler