Dato

Ranunkler – vårvitaminer

Ranunkler har blitt en populær utplantingsplante. De har en tiltalende og vakker blomsterform med sine runde, fylte blomster. De finnes i en variert fargeskala.

Mange kjenner ranunklene best som avskårene bukettblomster, men de har blitt en elsket og etterspurt vårblomst i tidlige utplantinger.  De ser ut til å tåle omtrent det samme som stemorsblomster når det gjelder kuldegrader. (De bør herdes litt før utplanting dersom det ventes kuldegrader de første nettene).

Ranunkler passer ypperlig i krukker og kasser, alene eller i selskap med andre herdige vårblomster. Plant de gjerne om så de får bedre utviklingsmuligheter i god plantejord. De vil belønne deg med blomstring langt ut i sommermånedene.
Ranunkler kan også være muntre fargeinnslag i blomsterbed i selskap med  primula, tusenfryd og løkblomster. Gjerne på en lys vokseplass, i veldrendet jord som ikke blir for tørr.  Ranunklene har flerårige knoller, men de overlever ikke ute i norske vintre. De kan tas inn og oppbevares innendørs på samme måte som for eksempel georgineknoller.

 

Andre
artikler