Dato

Nye midler mot innsekter og sopp

Vi deler her litt info om et par  nyere produkter, Trim Plantespray mot innsekter & Lecitin spray mot sopp, begge fra SBM.

   

Trim Plantespray – mot insekter er et 100% naturlig produkt. Produktet fremmer plantens helse og hjelper de med å beskytte seg mot insekter og sykdommer. Produktet kan brukes både på prydplanter og spiselige planter.

Trim® Lecispray  – mot sopp, støtter det naturlige forsvaret, fremmer plantehelsen, og er med på å  reduserer soppsykdommer. Produktet er 100% naturlig og har en lecitinsammensetning. Produktet kan brukes mot bladflekk, bladsopp, bladskimmel og meldugg. Lecitin er en type fett, en såkalt  fosforlipid. Lecitin utvinnes hovedsakelig fra soyabønnens cellemembran. I næringsmiddel- og kosmetikkindustrien har det i mange år vært brukt som såkalt emulgator, som blant annet sørger for bedre blanding av fettløselige og vannløselige stoffer. Lecitin hjelper planter med å bevare helsen gjennom sine naturlige soppdrepende egenskaper. Ved tidlig og forebyggende påføring bidrar lecitinfilmen på planteoverflaten til å hemme sporeutviklingen til ulike bladsopper og til å styrke bladenes naturlige barriere. Soppsporene har ingen mulighet til å trenge inn i bladvevet og spre seg i hele planten. Men selv ved akutte angrep på en plante hjelper lecitin de fortsatt friske bladene til å forsvare seg mot soppangrepet og reduserer spredningen av infeksjonen.

Disse basisstoffene og råmaterialene harmonerer med  en stor interesse for organiske hager.  De gir bedre plantehelse, er med på å motvirke sopp og skadedyr. Basisstoffene her er godkjente som råmaterialer, som blant annet også brukes i produksjon av mat, dyrefôr og kosmetikk. De har ingen skadelige effekter på mennesker eller miljø. Ifølge den nye kategorien for basisstoffer i artikkel 23 i EU- forordningen om plantevernmidler, omfatter dette stoffer som ikke primært brukes til plantevern, men som likevel er nyttige til dette formålet. De er  laget av fornybare råmaterialer, og kan brukes på avlinger og prydplanter uten problemer. Dette har stor aksept blant  oss forbrukere, da vi har et stadig større fokus på mer bærekraftige og miljøvennlige produkter, mange av oss er opptatt av økologisk hagebruk. En av bestanddelene er brennesleekstrakt,  som mange kjenner til som en velfungerende blaggjødsel.

Behandlingstid: Hvor mange ganger, hvor ofte, og hvor lang tid i forkant behandler man før man får effekt?
Plantespray kan brukes gjennom hele året, og gjerne annenhver uke.  Effekten er umidelbar som forebyggende, men ikke synlig ettersom du bør applikere før veksten har fått angrep. Mot insekter skal det ses en reduksjon etter ca 24 timer.

Andre
artikler