Dato

Høstetid i kjøkkenhagen

Etter en lang sommer er det tid for å høste i kjøkkenhagen

  

 

Legg  merke til hvor fargerik avlingen ofte er! Spiselige blomster er det mye fokus på. Ringblomster, for eksempel gir fin farge til ditt bakverk, la kronbladene heve med i gjærdeigen – det blir ekstra smak og aroma. Friske eller tørket kan de drysses i salat og som kakepynt.

Tomater i alle varianter, store, små, røde, sorte eller spraglete- velg de du liker best. Prøv noen nye sorter hvert år så finner du dine favoritter. Ikke alle egner seg for dyrking på friland- så et lite veksthus står på mange tomatdyrkeres ønskeliste. De kan brukes som de er, rett fra busken, i salater, i gryteretter- eller soltørkes.

Blomkarse er både smakfull og dekorativ. Både blad, blomster og frø kan tilberedes og spises. Bladene og blomstene egner seg i salater, blomstene til pynt på kaker og annet. Frøene kan du sylte og lage kortreist kapers!

Salat kan man jo så og høste flere ganger gjennom sommeren. Med litt plantelys og egnede beholdere kan salat dyrkes inne gjennom hele vinteren. Kanskje er tiden inne til å prøve ut hydroponisk dyrking? Startpakker som egner seg til vinduskarmdyrking kan være starten på egenprodusert salat hele året.

God fornøyelse med høsting av sommerens avling, og videre kjøkkenhageerfaringer, enten du bare har en vinduskarm å dyrke i, eller et større areal.

 

 

 

 

 

Andre
artikler