Dato

Fugler i hagen, ja takk

Det er kanskje vinterstid vi tenker mest på fuglene i hagen. I den kalde årstiden trenger de lett tilgang på mat. Har du et variert utvalg av vekster i hagen din, vil det være frø og kongler som tiltrekker seg forskjellige fugler. I tillegg kan du fore med ‘kjøpefrø’. De nevenyttige lager sikkert foringsstasjoner rundt i hagen. For oss med 10 tommeltotter er det heldigvis et stort utvalg av ferdige fuglematere til forskjellige typer frø og nøtter.

Mange opplever å få besøk av ekorn på fuglebrettet. Hvorfor ikke gi disse søte små krabatene egne ‘foringsstasjoner’.  På modeller lignende de på de neste bildene, lærer de seg raskt å dytte opp lokket, og få tilgang til maten. Dersom du planlegger å henge opp nye fuglekasser i hagen i år, gjør det i god tid, slik at fuglene ikke oppfatter kassen som et fremmed element. Da kan det hende den blir stående tom den første sommeren.

  

Rester av nyper, frukt og bær er populært hos mange fugler. Har du epletrær i hagen, har du kanskje opplevd sidensvans som kommer i flokker og slår seg ned for et måltid eller to. Et rikt fugleliv i og omkring hagen, er med på å begrense insekt vi helst vil unngå.

Bildene av fugler og ekorn er fra pixabay. Fuglematere og fuglehus fra Vilofarm Norway.

Andre
artikler