Dato

Du grønne glitrende tre

Desember er en måned vi fyller med mye! Aktiviteter, konserter, kunst og kultur. Familie og vennesammenkomster. Mange skal få gaver og oppmerksomhet. Hva pynter vi hus og hage med?

Du grønne glitrende tre, godag! Lys i mengder – det pynter vi med i den mørke årstiden, mer enn noensinne. Med led-lys så kan man bruke mange lysdekorasjoner uten at det synes så mye på strømregningen. Plasseres lysene i nærhet av gangsoner så er de med på å øke sikkerheten i den mørke delen av døgnet. Glatte partier blir lettere å se der det er lys.

Legg forholdene til rette for ‘levende pynt’! Hva er vakrere enn et yrende fugleliv med vinterens småfugler? Mange av hagens vekster har frø og frukter fugler og ekorn spiser. Legg ut mat på fuglebrett, og heng opp i trærne. Gjerne på plasser der det er godt synlig fra husets vinduer. Da husker du å fylle på med mer mat når du ser det minker! Starter du foring om høsten, bør du fortsette gjennom hele vinteren. Kornnek var tidligere julematen nr. 1 til småfuglene. Grøt til nissen på låven og nytt kornnek til småfuglene skulle på plass julaftens formiddag!

Når det gjelder allergikere, så må man vel si de har opplevd ‘en ny vår’ når det gjelder kunstige juletrær. De siste årene har både utvalg og kvalitet økt betraktelig.  For oss som ikke har spesielle hensyn å ta, så er utvalget stort av naturlige trær også. Om du liker den vanlige grana, eller heller vil ha en edelgran, så har de fleste juletreutsalgene noe for enhver smak!

Når du er ferdig med å pynte, eller hvis du trenger en liten pause- hygg deg med et hageblad, er du trett i mørketiden- unn deg en liten ekstra lur!

 

 

Andre
artikler