Dato

Det føles som vår!

Den ene dagen snør det, den neste skinner sola og det føles som vår!

De fleste steder i landet vårt er det fortsatt vinterlig en god stund. Helt til godt ut i april kan det være mange kuldegrader og store snøfall. På klare dager varmer sola godt og ting begynner å skje. Snøsmelting og telehiv, skjærene flyr i skyttelfart med kvister til årets reir.

Allerede i februar dukker stemorsblomstene opp på hagesenterene. Ukene før påske begynner det gjerne å klø i grønne fingre, og man vil ha påskeblomster på plass ute og inne. Ved inngangspartiet lyser det fint opp med små påskeliljer, eller andre løkblomster, stemor og ranunkler. Er de herdet, tåler de nok 3-4 minusgrader. Ved fare for kaldere netter –  ta pottene inn i gangen over natten, eller dekk med fiberduk. Ta inn kvister til driving og supler med avskårne blomster. Prøv vanlig bjørk, gullbusk, marskrossves eller vårkornell. Vårkornell er en av de første som kommer i blomst utendørs også, og en perfekt påskeblomst med sine gule ‘busteblomster’.

På tide å starte så-sesongen. Mange sommerblomster og grønnsaker er gunstig å så fra februar- mars. Sjekk informasjon på frøpakkene og kom i gang til rett tid.

Landets hagelag har høy møteaktivitet utover i vårmånedene. Sjekk aktiviteter hos ditt lokallag på www.hageselskapet.no. Møtene er åpne for alle.

Andre
artikler