Dato

Begivenheter og steder verdt å besøke

En av tingene som skjedde i blomster og planteverdenen i 2022 var dette:

Floriade verdens hagebruksutstilling

Hvert 10- år arrangeres  Floriaden i Nederland. Dette er en begivenhet alle blomster, plante og hageinteresserte bør merke seg. Byen Almere var scene for verdens hagebruksutstilling Floriade Expo.  14. april 2022 åpnet Floriade Expo portene i Almere, og holdt åpent i seks måneder- til 9 oktober. I den 60 hektar store Floriadeparken var det mange eksempler på grønne løsninger fra innovatører i inn og utland. Bærekraft innen grøntsektoren, mat, helse og energi var i fokus. Byen Almere ble sagt å  framstår som morsommere, vakrere og mer bærekraftig i denne perioden. Man kunne nyte duften og fargen til blomster, planter, grønnsaker og frukt. Oppfordringen var å dykke ned i temaet «Growing Green Cities» og la deg overrasket!

En tur inn i fremtiden  kunne oppleves ved å ta den 850 meter lange taubanen fra  fra den sørlige delen av Floriadeparken til den nordlige delen, eller omvendt.  Man svevet over A6 og Floriade-området, det var mye å se underveis. På de ca. 5 minuttene denne turen tok,  fikk man oversikt  over Floriade-området fra en høyde på 35 meter, og en test på det unike potensialet til urbane taubaner som et bærekraftig transportmiddel!

Taubanen ble bygget av Doppelmayr/Garaventa Group og konsulent- og ingeniørorganisasjonen Arcadis.

Under er noen bilder fra Floriaden i 2012, som mange av oss i Gartnerringen besøkte. Da var det også en taubane på plass, og de fleste av oss benyttet anledningen til en ‘svevetur’ over anlegget. På grunn av hektisk program på plantemesse i Boskoop i 2022, ble det ikke til at vi i Gartnerringen besøkte Floriaden dette året- men kanskje blir det en anledning i 2032?

 

 

Andre
artikler