Dato

Begivenheter og steder verdt å besøke

En av tingene som skjer i blomster og planteverdenen i 2022 er dette:

Floriade verdens hagebruksutstilling

Hvert 10- år arrangeres  Floriaden i Nederland. Dette er en begivenhet alle blomster, plante og hageinteresserte bør merke seg. Byen Almere vil være sene for verdens hagebruksutstilling Floriade Expo.  14. april 2022 åpner Floriade Expo portene i Almere, og holder åpent i seks måneder- til 9 oktober.. I den 60 hektar store Floriadeparken er det mange eksempler på grønne løsninger fra innovatører i inn og utland. Bærekraft innen grøntsektoren, mat, helse og energi er i fokus. Byen Almere sies å  framstår som morsommere, vakrere og mer bærekraftig. Du kan nyte duften og fargen til blomster, planter, grønnsaker og frukt. Oppfordringen er å dykke ned i temaet «Growing Green Cities» og la deg overrasket!

En tur inn i fremtiden opplever du når du tar den 850 meter lange taubanen fra  fra den sørlige delen av Floriadeparken til den nordlige delen, eller omvendt.  Du svever over A6 og Floriade-området, og det er mye å se underveis. På de ca. 5 minuttene denne turen tar,  har du oversikt  over Floriade-området fra en høyde på 35 meter, og du får en test på det unike potensialet til urbane taubaner som et bærekraftig transportmiddel. Det vil du oppleve!

En enkelt taubanetur er inkludert med inngangsbilletten til Floriade. Taubanen er bygget av Doppelmayr/Garaventa Group og konsulent- og ingeniørorganisasjonen Arcadis.

Under er noen bilder fra Floriaden i 2012, som mange av oss i Gartnerringen besøkte. Da var det også en taubane på plass, og de fleste av oss benyttet anledningen til en ‘svevetur’ over anlegget.

 

 

Andre
artikler